Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano, takhle my Češi vnímáme minulost, ničeho si nevážíme...

0 0
možnosti

Díky za článek na toto téma, byť nevím na kterém místě opevnění byl můj táta. Jen vím, že když to MUSELI vzdát, vrátil se domů zcela zlomený člověk. Obrovský patriot, který by za naši zemi dýchal, plný elánu a zájmu o veřejné dění. Díky všem, kdo se stará o tyto památky..

1 0
možnosti

A jen ještě ke slovům v titulku, mě ty pojmy hodně berou za srdce a mrzí mě, že "moderní doba" se tak stará o to, aby ztratily kladný náboj. Politická korektnost je odporná ideologie . 

Politická korektnost - fenomén dnešní doby - http://jdem.cz/26my4

Úprk rozumu - Politická korektnost a smrt veřejné rozpravy v moderní Británii -  http://jdem.cz/bq55n8

1 0
možnosti

Boudu mám rád.Těch 85min je lehce snesitelných(během prohlídky stačím akorát vcucnout lahváče zakoupeného na kase),pokud je člověk rozumně oblečen a Pahmič každý rok přidá do výkladu pár nových perliček,takže žádná nuda....

0 0
možnosti

G82e19o11r38g84e 85F86o83x

10. 8. 2015 11:58

"Letos je výročí 25 let od otevření této tvrze jako muzea, velké poděkování patří nejen všem, kteří přiložili ruku k dílu, ale také všem návštěvníkům, díky kterým tu ruku k dílu přikládáme."

Možná jste mohla také zmínit jméno člověka, který se o Boudu nejvíce zasloužil a který pro ni udělal nejvíce! Když už máte to výročí. Jeho jméno je Aleš Horák.

1 0
možnosti
Foto

Úmyslně jsem nezmiňovala jména žádná.

2 0
možnosti
Foto

Na Boudu a ostatní pevnosti jsme jezdili ještě v dobách, kdy tam nebyla muzea a byly to vojenské objekty se zakázaným vstupem. Připadali jsme si tenkrát jako zmínění vlastenci a patrioti (bylo nám kolem dvaceti), když se snažíme poznat část naší historie, která byla různě překrucována a zamlčována.

Myslím, že je velmi užitečné i dnes, kromě nezfalšované historie, připomínat vůli, odhodlání a vlastenectví, které stmelovaly náš národ.

Stejně jako upřednostňování zájmů obecných před zájmy jednotlivců, což je dnes jev nevídaný.

3 0
možnosti

Dám vám karmu. Máte pravdu. R^:-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3018x
Zajímám se o kulturní dění a novinařinu, což bych ráda v tomto blogu spojila... Snad se Vám moje články líbí a budou líbit :) Moje záliby jsou: literatura, divadlo, hudba, historie, smích, procházky, jídlo a spousta jiného. Všechny články z blogu.idnes.cz a prostor ke konverzaci je na https://www.facebook.com/vaseVeronika Těším se na Vás :) a děkuji za přízeň

Seznam rubrik